Kalafior z bławatkiem

Składniki:

  • kalafior
  • 100g masła
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • papryka mielona
  • płatki chabra bławatka

 

Przygotowanie:

Kalafiora dzielimy na różyczki, myjemy.

W dużym garnku gotujemy wodę, solimy. Do wrzątku wrzucamy kalafiora, gotujemy bez przykrycia ok 10 min, aż będzie odpowiednio miękki - nie rozgotowany).

Na patelni rozgrzewamy masło (na niezbyt dużym grzaniu by się nie spaliło), dodajemy bułkę, chwilkę wszystko podsmażamy.

Odcedzonego kalafiora układamy na talerzu i posypujemy bułką i płatkami chabrów. Doprawiamy papryką i solą.

 

 

Źródło: durszlak.pl

https://produktybenedyktynskie.com/p531,papryka-slodka-mielona

Sieci społecznościowe

Tagi