Kwiatowa zupa warzywna - Dieta Daniela

Składniki:

  • 1,2 litra wody
  • ćwierć kalafiora
  • ćwierć brokuła
  • ćwierć kalarepy
  • 15 plasterków pora
  • 2 białe cebule
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 suszone pomidory (bez oleju)- opcjonalnie
  • pół łyżeczki macierzanki
  • 2 szczypty kozieradki
  • 2 szczypty kardamonu - opcjonalnie
  • łyżeczka lubczyku
  • łyżka majeranku
  • pół łyżeczki soli (np. himalajskiej)

 

Brokuł i kalafior podzielić na różyczki. Pozostałe warzywa pokroić w plasterki. Do gotującej wody wrzucić pokrojone warzywa - prócz kalafiora i brokuła. Po 15 minutach gotowania dodać różyczki kalafiora i gotować ok.3minuty po zagotowaniu. Następnie dodać brokuł. Zagotować. Zostawić pod przykryciem na ok. 10 min po wyłączeniu.

Zupa warzywna to idealna propozycja na szybkie w przygotowaniu danie idealnie nadające się na post warzywno-owocowy.

 

Źródło: Don Colbert, Dieta Daniela.Detoks, Wydawnictwo M, Kraków 2016

Sieci społecznościowe

Tagi