Lemoniada szpinakowo- pietruszkowa

Lemoniada szpinakowo -pietruszkowa

Orzeźwia, gasi pragnienie i ma piękny zielony kolor. Duża ilość cytryny i dodatek mięty nadają jej świeży cytrusowy smak.

Składniki:

1/2 szklanki posiekanych liści szpinaku (50 g)

1/2  szklanki posiekanej natki pietruszki (50 g)

2 łyżki posiekanych liści miety

1/4 szklanki z cytryny

2 łyżki syropu z agawy

skórka otarta  z 1/2 cytryny

1-2 szklanki zimnej wody

Do podania:

garść kostek lodu

Przygotowanie: Wszystkie skałdniki umieścić w blenderze kielichowym i zmiksować  na wysokich obrotach . Dolać wodę i ponownie zmiksować.Przelać do dzbanka z kostkami lodu.

 

 

 

 

Źródło: Jadłonomia. 100 nie tylko dla wegan. Marta Dymek

Sieci społecznościowe

Tagi