Nalewka z języcznika wg. św. Hildegardy z Bingen

Skład: ziele języcznika (Scolopendrium phyllitis), pieprz długi (Piper longum), kora cynamonu (Cinnamomum ceylanicum), wino, miód pszczeli.

Zastosowanie: oczyszcza gruntownie organizm, szczególnie wątrobę i płuca, zaburzenia regulacji hormonalnej. Przewlekłe zapalenie oskrzeli, chroniczny kaszel wątrobowy, astma z towarzyszącymi jej dolegliwościami wątroby, zaburzenia metabolizmu wątroby i regulacji hormonalnej przy schorzeniach jajników i okolic podbrzusza, endometriozie, upławach, zaburzeniach funkcji tarczycy i trzustki.

Sposób użycia: przez pierwszy tydzień: 1 kieliszek likierowy 3 razy dziennie po posiłku. Od drugiego do 6-8. tygodnia kieliszek przed i po jedzeniu. Zalecana kuracja 4 butelki.

 

Sieci społecznościowe

Tagi