Pozbyć się astmy i alergii, dzięki diecie złożonej z surowych produktów

Kiedy Jenni pracowała w fabryce, myślała że dostała ataku serca. Lekarze powiedzieli jej, że ma zaawansowaną astmę. Jenni postanowiła przejść na zdrowy styl życia, rzucić pracę w zatęchłym, zakurzonym powietrzu i rozpocząć ćwiczenia. Lecz objawy choroby jeszcze się nasiliły. Okazało się, że to astma wysiłkowa. I wtedy, życie Jenni odmieniły surowe jedzenie i dieta bezglutenowa.

Sfrustrowana badaniami, szpitalami, inhalatorami i stałym uciskiem w klatce piersiowej, udała się do chiropraktyka, który leczył też poprzez polecanie właściwej diety. To on poradził jej, aby przeszła na surową żywność oraz dietę bez glutenu i mleka.

Jenni, znana dziś na YouTube jako Row Jenni, posłuchała tych rad i szybko odzyskała zdrowy, głęboki oddech, zniknęły objawy astmy i alergii. Nadal trzyma się tego stylu życia. Zbliża się do 40-tki i mówi: „Rzadko się przeziębiam, nie mam problemów z uciskiem w klatce piersiowej, nie mam trudności z oddychaniem”. W 2012 r. zastosowała nawet dietę 80-10-10 (80% węglowodanów, 10% białka, 10% tłuszczu na dobę) i dietę 30 bananów.

Dieta złożona z surowych produktów pomogła jej wyeliminować inne problemy zdrowotne, w tym zapalenie stawów i zaparcia (kiedyś, po zjedzeniu mięsa, miała zaparcia trwające do czterech dni).

Według Amerykańskiej Akademii Alergii, Astmy i Immunologii (AAAI) jedna na 12 osób, czyli 25 mln mieszkańców Stanów Zjednoczonych ma astmę. Kosztuje to średnio 3300 dol. na osobę rocznie, z powodu wizyt w szpitalu, opuszczonych dni w szkole i w pracy, a także z powodu przedwczesnych zgonów.

 

Na podst. Woman gets rid of asthma and allergies with raw food diet, NaturalNews

Sieci społecznościowe

Tagi