Zupa jogurtowa z kolendrą

Składniki:

  • 500 ml wywaru z warzyw bądź bulionu drobiowego,
  • 300 g ugotowanego ryżu,
  • 250 g jogurtu naturalnego,
  • sok z cytryny,
  • sól,
  • pieprz mielony,
  • szczypta gałki muszkatołowej,
  • duża szczypta kolendry,
  • szczypta chili,
  • pęczek mięty,
  • ostra papryka do posypania.

 

Przygotowanie:

Wywar lub bulion zmiksować z ryżem. Dodać jogurt, znów zmiksować. Dodać sok z cytryny, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, chili i kolendrę. Miętę posiekać, dodać do zupy, zostawić kilka listków do dekoracji. Zupę włożyć do lodówki, dobrze schłodzić, wyjąć, przelać na talerze, udekorować miętą, na wierzch posypać papryką ostrą i podawać.

 

 

Źródło: www.strefa-kobiet.pl

Sieci społecznościowe

Tagi