Zdrowa dieta przyczyną chorób? Tak, jeśli będziemy niewłaściwie łączyć produkty. Wystarczy wrzucić plasterek cytryny do wrzącej herbaty...
Przywożąc jeżyny albo maliny od teściów zawsze miałam problem co z nimi zrobić, żeby zachować je na dłużej, bez konieczności zasypywania cukrem.
Przywożąc jeżyny albo maliny od teściów zawsze miałam problem co z nimi zrobić, żeby zachować je na dłużej, bez konieczności zasypywania cukrem. Dziś już wiem – mogę je podpiec!
Obrodziły letnie owoce rekomendowane przez naszą Mniszkę z Bingen: wiśnie, porzeczki, jeżyny, maliny, morwa, agrest. Czas pozamykać je w słoiki (polecam najprościej – gotując z cukrem i na końcu wekując), można też ugotować świeży kompot albo owocową zupę z orkiszowymi kładzionymi kluseczkami. Kto lubi?
Mniej popularne od malin, jeżyny stanowią równie smaczną i zdrową przekąskę. Jeżyny mają dużo potrzebnych organizmowi składników, a przy tym nie są kaloryczne!.
Środek ten zawiera bardzo dużo bertramu, którego olejki eteryczne zawarte w eliksirze rozpuszczają gęsty śluz oskrzelowy.