Można je kupić przez cały rok i wykorzystać ich dobroczynne właściwości. Niestety, buraki należą do najmniej docenianych warzyw w naszej kuchni...
Jabłka zawierają mnóstwo pektyn, które działają w naszych jelitach jak miotła, usuwając z nich niestrawione resztki i toksyny. Ale to nie wszystkie zalety tych owoców.
Kobiety w ramach eksperymentu naukowego piły sok pomidorowy przez 60 dni – efekty przeszły najśmielsze oczekiwania...
Jak wzmocnić organizm i uniknąć wielu chorób z wykorzystaniem popularnych warzyw?
Kiwi ma bardzo ciekawy wygląd i dodatkowo cechuje go niepowtarzalny i mocno orzeźwiający smak. Stanowi doskonały dodatek do sałatek owocowych, muesli czy koktajli.
Wśród najbardziej cenionych środków medycyny ludowej czołowe miejsce zajmuje kapusta. Surowa kapusta może być w leczeniu tym, czym jest chleb w żywieniu.
Świetne połączenie rodem z przysłowia. Bardzo odżywcze i kolorowe, będzie idealnym początkiem każdego dnia.
Zielony jęczmień bije rekordy popularności jako suplement diety, głównie za sprawą niezwykłych właściwości zdrowotnych. Jest źródłem wielu witamin, składników mineralnych i aminokwasów. To specyfik, który ma za zadanie oczyszczać organizm z toksyn, wspomagać odchudzanie oraz zwalczać wolne rodniki.
Gruszka do Europy przybyła ze starożytnej Persji. Na początku uprawiano ją tylko na terenie antycznej Grecji, skąd trafiła do Rzymu, gdzie stała się „gwiazdą ogrodów”. Mimo że była znana od tak dawna, w Zachodniej Europie wyhodowano ją dopiero na przełomie XVII i XVIII wieku. Nowe gatunki gruszek spowodowały jej znaczną popularyzację w całej Europie. Największymi plantacjami gruszy mogą poszczycić się Francuzi i Belgowie. To właśnie oni rozpoznali lecznicze właściwości gruszki. Z czasem owoc ten stał się również popularny w Polsce.
Daktyle namocz w mleku - zmiksuj z jogurtem i bananami - ja przygotowałam bazę z podwójnej ilości składników i następnie...