Zdrowe, czy niezdrowe?

Produkty żywnościowe:

Masło – zdrowe, szczególnie z mleka krów karmionych trawą.

Olej kokosowy – bardzo zdrowy.

Margaryna – bardzo niezdrowa.

Dietetyczne napoje gazowane – dość złe.

Kawa – zdrowa.

Zielona herbata – zdrowa.

Owoce – zdrowe.

Bekon – prawdopodobnie bardzo w porządku.

Jajka – zdrowe. Zwróćcie uwagę na rożne ich typy.

Cukier dodawany do produktów żywnościowych – bardzo zły.

Pszenica – dość zła.

Czerwone mięso – zdrowe, szczególnie zwierząt karmionych trawą.

Olej z pestek winogron – bardzo zły.

Soja – dość zła.

Chleb Ezechiela – zdrowszy niż większość rodzajów chleba.

Masło orzechowe – świetne, jeśli w umiarkowanych ilościach.

 

Składniki odżywcze:

Błonnik – zdrowy.

Tłuszcze nasycone – zdrowe.

Sól – nie taka zła, jak ludzie mówią.

Oleje roślinne – bardzo złe.

Witamina D – bardzo ważna, jeśli masz jej niedobór.

 

Słodziki:

Miód – mniej zły, niż cukier.

Cukier kokosowy – mniej zły, niż cukier.

Stewia – dobra.

Erytrytol – możliwe, że to najlepszy niskokaloryczny słodzik.

Syrop z jakonu – zdrowy.

 

Na podst. Is it Healthy or Unhealthy?, Kris Gunnars, authoritynutrition.com

Sieci społecznościowe

Tagi